Tèknologi: Béda antara owahan

1.427 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
Suntingan 124.40.249.178 (dhiskusi) dipunwangsulaken dhateng ing vèrsi pungkasan déning Addbot
c (Suntingan 124.40.249.178 (dhiskusi) dipunwangsulaken dhateng ing vèrsi pungkasan déning Addbot)
''Téknologi'' punika saking [[basa]] [[Yunani]], ''technologia'' (τεχνολογία). Salah siji makna teknologi yaiku: cara utawa metode (uga kalebu proses) sing dihasilke kanggo mbantu menungsa njalani urip. Umume teknologi dihasilke saka proses uji coba sing akhire ngasilke cara-cara utawa teknik-teknik tinentu sing luwih efisien.
 
Masing-masing bidang elmu nduwe pemahaman teknologi dhewe-dhewe sing disesuaike karo kebutuhan-kebutuhan neng bidang elmu masing-masing.
 
== Teknologi sederhana ==
Awale menungsa ngerasa cukup dibantu uripe liwat bantuan saka teknologi-teknologi sederhana misale: [[tuas]], [[katrol]], bidang miring lan liyane.
 
== Teknologi modern ==
Penemuan-penemuan [[mesin uap]] sing dilanjutke [[listrik]] lan [[elektronik]] wis ngerobah [[peradaban]] menungsa. Menungsa njalani urip dadi luwih gampang, [[dimensi jarak]] lan [[dimensi wektu]] isa "diakali" ning uga ngelairke dampak-dampak sing bahaya.
 
== Bidang-bidang ==
* [[Teknologi pertanian]]
* [[Teknologi antariksa]]
* [[Teknologi elektronik]]
* [[Teknologi Informasi]]
* [[Teknologi komputer]]
* [[Teknologi Robotika]]
* [[Teknologi nuklir]]
* [[Teknologi permesinan]]
* [[Teknologi persenjataan]]
* [[Teknologi telekomunikasi]]
* [[Teknologi transportasi]]
* [[Teknologi visual]]
* [[Teknologi energi]]
* [[Bioteknologi]]
* [[Mikroteknologi]]
* [[Nanoteknologi]]
* lan liyane
 
== Uga pirsani ==
* [[Sosio-teknologi]]
 
 
 
{{rintisan}}
 
[[Kategori:Teknologi]]
24

besutan