Lee Kuan Yew: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Bot: Migrating 57 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q131248 (translate me))
|name = Lee Kuan Yew
|image = Lee Kuan Yew.jpg
|office = [[MenteriMentri Mentor]]
|term_start = 12 Agustus 2004
|term_end = 14 Mei 2011
|predecessor = '''''Boten wonten, Jabatan ènggal'''''
|successor =
|office2 = [[MenteriMentri Senior]]
|term_start2 = 28 November 1990
|term_end2 = 12 Agustus 2004
|predecessor2 = [[S. Rajaratnam]]
|successor2 = [[Goh Chok Tong]]
|office3 = PerdanaPerdhana Mentri Singapura
|order3 = 1
|term_start3 = [[3 Juni]] [[1959]]
|spouse = [[Kwa Geok Choo]]
}}
'''Lee Kuan Yew''' (miyos ing [[Singapura]], [[16 September]] [[1923]]) inggih menika tilas [[Perdhana Mentri]] [[Singapura]] wekdal taun [[1959]]-[[1990]].<ref name="internet1"/> Sadangunipun dados pangarsanipun negari kasebat ingkang dangunipun ngantos tigang dasawarsa, Singapura saged ngrembaka saking negari golongan Donya Katiga dados salah satunggalipun negari majeng ing [[donya]], kamangka negari kasebat nggadhahi sakedhik padunungipun lan ugi sumber daya alam ingkang sakedhik.<ref name="internet1">{{id}}[http://www.tokohindonesia.com/aneka/tokohdunia/lee-kuan-yew] dipunundhuh tanggal 1 Agustus 2011)</ref> Lee asring ngendikan, bilih satunggalipun sumber daya alam Singapura inggih namung pedunungipun lan sengkut anggénipun nyambut damel.<ref name="buku1"/> Panjenenganipun dipunurmati padunung Singapura.<ref name="buku1"/> Lee dipunakeni minangka [[arsitek]] kamakmuran Singapura ing wekdal samangke, sasanesipun ugi wonten pambiyantunipun Wakil PerdanaPerdhana Mentri [[Goh Keng Swee]] ingkang ahli [[ékonomi]].<ref name="buku1"/>
 
== PendidikanPendhidhikan ==
Lee Kuan Yew sekolah ing SD [[Telok Kurau]], [[Raffles Institution]], lan [[Raffles Colloge]].<ref name="buku1"/> Kuliahipun nate kandheg amargi wonten [[Perang Donya II]] lan panjajahan [[Jepang]] ing [[Singapura]] ing taun [[1942]]-[[1945]].<ref name="buku1"/> Nalika wekdal semanten, panjenenganipun sadena [[stikfas]], satunggalipun [[lem]] ingkang kadamel saking [[glepung|glepungan]].<ref name="buku1"/> Lee remén maos lan wasis ing bab [[basa]].<ref name="buku1"/> Lee ugi tumbas [[buku|buku-buku]] mirah lan rémen ngentosi duginipun [[kapal]] ingkang mbekta [[kalawarti]] [[basa Inggris|abasa Inggris]].<ref name="buku1"/> Sasampunipun perang pungkasan, Lee mendhet jurusan [[hukum]] ing [[Fitzwilliam College]], [[Inggris]].<ref name="buku1"/> Panjenenganipun kondur dhateng Singapura ing taun [[1949]] lan nyambut damel dados [[pengacara]] ing biro Laycock lan Ong.<ref name="buku1"/> Ing taun [[1954]], kaliyan klompok rekan kelas manengah ingkang nate sekolah ing Inggris damel Parte Aksi Rakyat (PAP) kagem damel negari Singapura ingkang mardika saengga kolonialisme [[Inggris]] saged ical.<ref name="buku1">{{id}}[Supriyanto. 2008. Teknologi Informasi & Komunikasi. Jakarta:Yudhistira; kaca 42]</ref>
 
Naraguna anonim