Christopher Lee: Béda antara owahan

80 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
+ kategori
Tidak ada ringkasan suntingan
(+ kategori)
[[File:Christopher Lee at the Berlin International Film Festival 2013.jpg|thumb|right|180px|Lee in 2013]]
'''Christopher Frank Carandini Lee''' [[Order of the British Empire|CBE]], [[Venerable Order of Saint John|CStJ]] (lahir [[27 MayMei]] [[1922]] - tilar donya [[7 Juni]] [[2015]]) yakuwi [[aktor]] lan musisi saka [[Inggris]]. Lee wiwitane asring main dadi paraga jahat lan kondhang merga perane dadi Count Dracula ing film ''Dracula'' ing taun [[1958]]. Perane kang liyane yakuwi Lord Summerisle ing film ''The Wicker Man'' ([[1973]]), Francisco Scaramanga ing film ''The Man with the Golden Gun'' ([[1974]]), Count Dooku ing film seri ''Star Wars'', lan Saruman ing film ''Trilogi film The Lord of the Rings''. Miturute, peran sing paling penting yaiku minangka dadi [[Muhammad Ali Jinnah]], pendiri [[Pakistan]] ing film ''Jinnah'' ([[1998]]).<ref>[http://www.youtube.com/watch?v=CE_1ofnBFos Christopher Lee talks about his favorite role], YouTube video</ref>
 
Lee wis main ing 266 film wiwit taun [[1948]], lan entukolèh gelar ''Knight Bachelor'' utawa kesatria ing taun [[2009]].
 
==Cathetan Sikilsuku==
{{reflist}}
 
[[Kategori:Pemeran Inggris]]
[[Kategori:Tokoh Inggris]]
 
[[Kategori:Lair 1922]]
[[Kategori:Pati 2015]]