Ronald Fisher: Béda antara owahan

85 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c (Bot: Migrating 35 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q216723 (translate me))
[[Sir]] '''Ronald Aylmer Fisher''', [[Fellow of the Royal Society|FRS]] ([[17 Februari]] [[1890]] – [[29 Juli]] [[1962]]) punika pakar [[statistika]], [[tetanèn]] èkspèrimèntal, lan [[genetika kuantitatif]] asal [[Inggris]]. Ronald Fisher punika pamaring landhesan kanggé kathah aspèk salebetipun statistika modhèrn, khususipun ing babagan [[statistika inferensi]], ingkang nyinaoni téori [[estimasi]] lan [[uji hipotesis]]. Panjenenganipun ugi dipuntepangi minangka tiyang ingkang saged manunggalaken kalih kutub ''perdebatan'' ing awal ngrembakanipun [[genetika]] modhèrn: antawisipun kutub [[genetika kuantitatif]] lan [[genetika kualitatif]] (genetika Mendel).
 
[[File:Biologist and statistician Ronald Fisher.jpg|thumb|left|220px|Ronald Fisher]]
[[Richard Dawkins]], tokoh pandhukung neo-[[Darwinisme]] lan [[ateisme]], nyebat panjenenganipn minangka "Pangganti [[Charles Darwin|Darwin]] paling ageng"{{fact}}, lan ahli sajarah statistika [[Anders Hald]] nyebat "Fisher punika satunggiling jénius ingkang kiyambakan nganggit dhasar-dhasar èlmu statistika modhèrn".
 
1

besutan