Kastil Malbork: Béda antara owahan

24 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
sithik
c (Bot: Migrating 35 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q71279 (translate me))
c (sithik)
| Criteria = ii, iii, iv
| ID = 847
| Region = EropaÉropah danlan AmerikaAmérika UtaraLor
| Year = 1997
| Session = 21
}}
 
'''Kastil Malbork''' utawi '''Kastil Marienburg''' menika satunggaling [[kastil]] ingkang mapan wonten ing caketing ''Polandia Tri-City Gdansk'', [[Sopot]], lan [[Gdynia]] mliginipun wonten ing pinggiring [[Kali Nogat]] sisih tenggara, [[Polandia]] <ref name="internet1">[http://www.diwarta.com/malbork-castle-si-saksi-perkembangan-polandia/989/], Kastil Malbork si saksi perkembangan Polandia (dipun-akses tanggal 21 November 2012).</ref>. Kastil Malbork dipunbangun ing [[Prusia]] déning [[Orde Teutonik]] minangka [[ordensburg]] nalika [[taun]] 1274. Kastil menika dipunparingi nama ''Marienburg'' ingkang kanthi harfiah ''Mary Castle'' ingkang ateges ''Kastil Maria''. Kutha ingkang madeg wonten ing kiwa tengenipun Kastil Malbork dipunwastani Marienburg. Ananging awit saking [[taun]] 1945 saksampunipun 173 taun kepengker, bagéyan saking [[Polandia]] kasebut kawéntar kanthi nama '''Malbork'''. Kastil menika tuladha klasik saking [[bèntèng]] [[abad]] tengahan lan kalebet [[watu bata]] paling ageng sak-[[donya]] kanggé ''bèntèng gothic''. Kastil Malbork kadaftar wonten ing [[UNESCO]] minangka [[bèntèng]] lan [[muséum]] ''(Castle of the Teutonic Order in Malbork)''. ing satungggaling [[Situs Warisan Donya]] nalika [[Desember]] 1997 <ref name="internet2">[http://www.htysite.com/P-kastil.htm], (id) http://www.htysite.com (dipun-akses tanggal 21 November 2012).</ref>.
 
== Bagéyan Kastil ==
{{Reflist}}
 
[[Kategori:kastilKastil ing Polandia]]
[[Kategori:Istana]]