Universitas Magnaura: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
sithik
c (Bot: Migrating 20 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q850247 (translate me))
(sithik)
{{inuseuntil|23 Februari 2013}}
'''Universitas Magnaura''' (Πανδιδακτήριον της Μαγναύρας) utawa dikenal kanthi jeneng '''Universitas Konstantinopel''' ngadhek ing tahun 425 nalika masa Kekaisaran Bizantium kanthi jeneng Pandidakterion (Πανδιδακτήριον). Para sarjana saka biyèn nyebut kanthi jeneng [[universitas]] kang no 1 ing donya, sanajan sebagéan akèh wong mènèhi predikat universitas pertama ing donya kanggo Universitas Bologna, ing dasar salah sawijining definisi ''universitas'', lan mandang Universitas Bologna yaiku[[perguruan tinggi]] pertama kang nggunaak é istilah [[Universitas]]<ref name="internet 1"> {{id}} [http://blog.umy.ac.id/winner/2011/11/16/universitas-terbaik-sejarah-universitas/ www.blog.umy.ac.id:Universitas Terbaik | Sejarah Universitas] (diunduh tanggal 28 Oktober 2012) </ref>. Perguruan tinggi ing [[Konstantinopel] wus dadi lembaga akademis kang wus bertahun-tahun sadurungé disebut universitas; lembaga asli didiriaké ing abad ke-5 dening kaisar Theodosius II. Dalam universitas iki ana fakultas kedokteran, filsafat lan hukum.Nalika iku akèh sekolah ekonomi, perguruan tinggi, politeknik, perpustakaan lan akademi seni rupa uga dibuka ing kota Konstantinopel<ref name="internet 2"> {{id}} [http://www.anascava.com/universitas-magnaura/ www.anascava.com:Universitas Magnaura] (diunduh tanggal 28 Oktober 2012) </ref> .
 
== Cathetan Sukusuku ==
<references/>
 
[[Kategori:PerguruanPawiyatan tinggiluhur ing Turki]]
[[Kategori:Pawiyatan luhur ing Yunani]]