Ékuador: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
sithik
c (Suntingan 190.10.160.134 (dhiskusi) dipunwangsulaken dhateng ing vèrsi pungkasan déning K7L)
(sithik)
|footnotes= 1. [[Sucre (valuta)|Sucre]] nganti taun [[2000]].
}}
'''Républik EkuadorÉkuador''' iku sawijining [[negara]] ing [[Amérika Kidul]] bagéyan lor-kulon, wewatesan karo [[Kolombia]] ing [[lor]], karo [[Peru]] ing wétan lan kidul, lan karo [[Samodra Pasifik]] ing kulon. Negara iki uga klebu [[Kapuloan Galapagos]] (Nusantara Colón) ing Pasifik, watara 965 km sisih [[kulon]] pulo utama. Ekuador ana ing [[khatulistiwa]] (''Ecuador'' iku [[basa Spanyol]] kanggo "khatulistiwa") lan duwé wilayah wiyaré 272.045 km².
 
[[Quito]] iku ibu kutha Ekuador. Républik Ekuador arupa salah siji saka telung negara sing muncul saka tibané [[Gran Colombia]] taun [[1830]] (liyané yaiku [[Kolombia]] lan [[Venezuela]]).
 
[[Kategori:Negara]]
[[Kategori:EkuadorÉkuador| ]]
[[Kategori:Amérika Kidul]]