Basa Céko: Béda antara owahan

186 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c (removed Category:Ceska; added Category:Céko using HotCat)
c
Basa Česká kaya basa Slavik liyané misuwur akèh nduwèni tembung-tembung sing katon ora ana vokalé kaya: ''zmrzl'' (beku, ''zmrzlina'' = es), ''ztvrdl'', ''scvrnkl'' (rusak dadi cilik), lan ''čtvrthrst'' (kampung). Ananging mèmper karo [[basa Sangskreta]], konsonan ''r'', ''l'', ''y'' dan ''v'' duwé fungsi minangka [[vokal]]. Amarga saka kuwi ana paribasan jroning basa Česká, "strč prst skrz krk" sing tegesé kira-kira "lebokna driji ing kerongkonganmu". Kanggo ngucapaké, aksara r nduwèni peran minangka vokal, diucapaké "er".
 
== Pranala njaba ==
{{InterWiki|code=cs}}
{{wiktionary}}
* www.mitglied.lycos.de/pojke/tschechisch1.aif '''Please enter in address bar!'''
* www.mitglied.lycos.de/pojke/tschechisch2.aif '''Please enter in address bar!'''
 
 
 
{{basa-stub}}
63.637

besutan