Parembugan:Banggaladésa: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
:Tembung desh ing basa India modèrn punika dipunturunaken sakin basa Sangskreta deśa ingkang wonten basa Jawi Énggal dados désa. Pamanggih kula dipundadosaken -dèsh kémawon. Mas --{{ping|Beeyan}} {{ping|Cahyo Ramadhani}} [[User:Meursault2004|Meursault2004]]<sup>[[User_talk:Meursault2004|ngobrol]]</sup> 29 Oktober 2015 08.24 (UTC)
 
::Bangladésa inggih saé Pak {{ping|Meursault2004}}, gampil kanggé tiyang Jawi, nanging inggih boten limrah mawon. Bok bilih saged dipunpilih tembung '''Bangladésa''', mangké saged dipunparingi katrangan étimologi wonten artikelipun. Utawi ngrujuk ''Pedoman Umum Ejaan Bahasa Jawa Huruf Latin yang Disempurnakan'', tembung serapan ingkang wonten aksara "sh"-nipun kedah dipundadosaken "s" kemawon. [[Panganggo:Cahyo Ramadhani|Cahyo Ramadhani]] <sup>[[Dhiskusi Panganggo:Cahyo Ramadhani|pirembagan]]</sup> 30 Oktober 2015 01.02 (UTC)
 
:Inggih Mas {{ping|Cahyo Ramadhani}} Bangladésa pancèn saé kanggé dipunserep, lan langkung trep kaliyan étimologi Basa Jawi, nanging katingalipun dèrèng wonten ingkang nganggé kados mekaten. Nanging Bangladèsh punika sanès tembung nanging nami, dados kula kinten paugeranipun bènten. Kejawi naté kaserat wonten ing satunggaling publikasi basa Jawi. Conto sanès, kula naté maos buku babaran dasawarsa 1930-an utawi 1940-an. Wonten ing buku punika negari Polandia saha Austria kaserat minangka Polenn Ustenrik. Mbokmenawi mangké menawi kula punapa sinten kémawon saged manggihaken publikasi dangu ingkang seratanipun Bangladésa, punika inggih saged dipunenggé. [[User:Meursault2004|Meursault2004]]<sup>[[User_talk:Meursault2004|ngobrol]]</sup> 30 Oktober 2015 10.12 (UTC)
63.849

besutan