Parembugan:Banggaladésa: Béda antara owahan

1.201 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
+ 1
Tidak ada ringkasan suntingan
(+ 1)
 
::::Wonten WikiEN, wonten artikel [[:en:Bengal]] ingkang langkung trep dipertal dados '''''banggala''''' lan ugi wonten artikel [[:en:Bangladesh]]. [[Panganggo:Cahyo Ramadhani|Cahyo Ramadhani]] <sup>[[Dhiskusi Panganggo:Cahyo Ramadhani|pirembagan]]</sup> 5 November 2015 12.12 (UTC)
 
:::Mas {{ping|Cahyo Ramadhani}}, leres tlatah ''Bengal'' punika wonten basa Jawi pancèn '''Banggala''', nanging wonten basa Inggris utawi basa Bangla piyambak, Banggala punika dipunsebat ''Bangla''. Dados Bangla+desh punika saged dipunpertal dados Banggala+désa (cf. [[:en:Bangladesh#Etymology]]). Katingalipun pancèn ''[[Wikipedia:Dudu riset asli|OR]]'' sakedhik. Awit kombinasi 'Banggaladesa' dèrèng dipunpanggihi ing seratan abasa Jawi ingkang sampun dipunpublikasi. Nanging tembung punika namung pertalan utawi alihbasa kémawon, lajeng kakalihipun tembung sampun wonten ing basa Jawi lan kombinasi tembung kalih punika taksih celak kaliyan tembung aslinipun. Dados sanès OR mentah-mentah punika. Pertalan ingkang saged dipunanggep OR mentah-mentah kadosta (ing Wikipédia basa Indonésia): [https://id.wikipedia.org/w/index.php?title=Peladangan&type=revision&diff=7067651&oldid=7029920 ''Slash and burn''] lan [https://id.wikipedia.org/w/index.php?title=Kultus_individu&action=history ''Cult of personality'']. Ing basa Indonésia kakalihipun sampun wonten istilah resminipun. [[User:Meursault2004|Meursault2004]]<sup>[[User_talk:Meursault2004|ngobrol]]</sup> 5 November 2015 13.20 (UTC)