Dhadhu: Béda antara owahan

15 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
ejaan
c (→‎Galeri: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|de}} (3) using AWB (10903))
(ejaan)
[[Gambar:Dice.jpg|thumb|180px|right|Dua buah dadu bersisi enam dengan sudut tumpul.]]
'''DaduDhadhu''' (saka [[basa Latin]]: ''datum'' kang ngandut artitegesé "barang kang dianggo dolanan utawa diwenehake diwènèhaké". <ref> {{en}} [http://www.askoxford.com/concise_oed/die_2?view=uk Kamus oxford]</ref> .DaduDhadhu uga bisa digolongakedigolongaké dadi dolanan kang nganggo dipiranti kangpiranti awujud kotakkothak cilik [[kubus|pesagi]] kanthi bisa kasilakengasilaké [[angka]] utawa endol-endol kang bisa dietungdiétung. DaduDhadhu bisa uga kagolong dolanan bocah-bocah lan, [[judi]], lan umumé,. dadudimupangatakeDhadhu dimupangataké jroning dolanan kang pasangan. DaduDhadhu tradisionaltradhisional awujud kubus (pesagi) asring kasebut kanthi sudut kang papak ing saben pinggir. DaduDhadhu digawedigawé lan dirancang kanggo wenehi sabenngwènèhi angka , acak saka angka siji nganthinganti enem kanthi paluang kang oadha padha. Ing tlatah [[jawaJawa]], dadudhadhu uga dianggo dolanan [[judi]] kathikang dikopyok karo [[tompo]].
 
== Cathetan suku ==
62.957

besutan