Bupati: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
njawanisasi
c (Bot: Migrating 5 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q3193856 (translate me))
(njawanisasi)
'''Bupati''' iku kepalapamimpin dhaerah [[kabupaten]]. Tembung "bupati" iki asale saka [[basa Sansekerta]]: ''bhûpati'', "raja dunya"). JabatanPilungguhan Bupati sejajar karo [[Walikutha]]. Kanggo njalanakenglakokaké pemerentahanpamarèntahan, bupati nduwe tugasjejibahan lan wewenang mimpin panyelenggaraangiyaran daerahkabupatèn miturut kebijakankawicaksanan sing wis ditetapakekukuhaké bareng karo [[DPRD]] Kabupaten.<br>
SedurungSadurungé taun [[1945]] gelarkalungguhan bupati iki mung dienggo nenging pulo [[Jawa]], [[Madura]] lan kemungkinansawetara [[Bali]], ning. barSabubaré taun 1945 digunaake neng kabeh kabupaten neng sa-[[Indonesia]].
 
==PemilihanPamilihan==
Bupati dipilih bareng karo pasangane (wakil bupati) sepaket lan langsung dipilih dening rakyat sekabupaten. Jabatan bupati iki jabatan politis merga diusulake [[partai politik]] lan ora klebu [[pegawai negeri sipil]].
 
3.255

besutan