Bagindo Aziz Chan: Béda antara owahan

666 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
+ sithik
c (Meursault2004 mindhahaken kaca Bagindo Azizchan dhumateng Bagindo Aziz Chan: miturut Wikipédia Basa Indonésia)
(+ sithik)
 
Bagindo Azizchan kanugrahan gelar Pahlawan Nasional Indonesia deningh presidhèn [[Susilo Bambang Yudhoyono]] nalika [[9 November]] [[2005]] ing kaitané mengeti Hari Pahlawan [[10 November]] 2005.
 
== Pandhidhikan lan karier ==
Lair ing 30 September 1910, Bagindo Aziz Chan sekolah ing pendhidhikan [[Hollandsch-Inlandsche School|HIS]] ing Padang, [[Meer Uitgebreid Lager Onderwijs|MULO]] ing [[Kutha Surabaya|Surabaya]], lan [[Algemeene Middelbare School|AMS]] ing [[Batavia]]. Tamat saka AMS lan rong taun lungguh ing '[[Rechtshoogeschool te Batavia]]'' ([[RHS]]), panjenengané uga mbukakl praktik dadi [[pengacara]] lan aktif ing [[organisasi]], ing antarané njabat dadi anggota pangurus Jong Islamieten Bond kang kapimpin [[Agus Salim]].
[[Gambar:MuseumAdityawarman.jpg|thumb|left|Monumen Bagindo Azizchan kanthi latar mburi [[Museum Adityawarman]]]]
 
 
11.904

besutan