Temulawak: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
* Ngudhunaké kolesterol
 
Kontèn kolagoga saka temulawak nduwèni mupangat kanggo ningkataké prodhuksi lan sèrèksi empedu sing kerjané kolekinetik lan koleretik, diéwangi kanthi ''kerja kolekinetik'' dilakokaké deningdéning ''fraksi kurkuminoid'', déné ''kerja kolerotik'' dilakokaké deningdéning komponèn saka fraksi [[lenga atsiri]]. Kasilé kanthi ningkataké prodhuksi cairan empedu, mula partikel padhet ing kandhung empedu bisa kélong. Kahanan iki ngelongi kolik empedu, weteng kembung amarga gangguan metabolismemétabolisme [[lemak]] lan ngudhunaké kadhar [[kolesterolkolèsterol]] getih sing dhuwur. <ref name="internet4">[http://temulawak.org/sifat-dan-kandungan-kimia-temulawak/ Sifat dan Khasiat]</ref>
 
* Kanggo kasarasan untu
 
Anthorrhizol sing kaandhut ing rimpang temulawak apik banget kanggo antimikroba lan antibakteriantibaktéri. Temulawak bisa digunakaké kanggo bèntèng pertahanan [[untu]]. Baktèri-baktèri kayata ''streptococcus'', ''actinomyces viscocus'' lan ''porphyromonas gingivalis'' sing gawé kroposé untu bisa dipatèni nganggo ekstrak temulawak.<ref name="internet5">[http://iklanpos.co.id/?p=4838 Manfaat Temulawak untuk Kesehatan]</ref>
 
* Nyegah lara ''Osteoarthtritis''
* Kanggo kulit
 
Kandhutan minyak atsiri ing temulawak bisa ngilangaké flèk-flèk ireng ing rai lan njaga elastisitasélastisitas [[kulit]]. Temulawak bisa nyegah thukulé kukul (jerawat) lan uga bisa ngresiki ''noda'' [[ireng]] ing kulit rai amarga kukul mau.<ref name="internet5"/>
 
* Nyegah manéka werna lelara
111

besutan