Istanbul: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (→‎Pranala njaba: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|hr}} (3) using AWB (10903))
[[Gambar:IstanbulTsarigrad TurkeyBulgaria Provinces locator.gif|thumb|280px|Lokasi Istanbul.]]
'''Istanbul''' ([[basa Turki]]: İstanbul) iku [[kutha]] sing paling gedhé ing [[Turki]]. Nganti taun [[1930]] kutha iki luwih umum dikenal déning wong ''barat'' kanthi jeneng Yunani-né yakuwi [[Konstantinopel]]; sawetara ana sing ngarani ''Stambul'', khususé ing [[abad ke-19]]. Luwih adoh sakdurungé, kutha iki uga naté dikenal minangka [[Bizantium]] utawa [[Byzantion]].
Kutha iki nduwé pedhunung 11 yuta jiwa.
Naraguna anonim