Istanbul: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
←Mbatalaké revisi 941126 déning 32.214.201.66 (Dhiskusi)
(←Mbatalaké revisi 941126 déning 32.214.201.66 (Dhiskusi))
[[Gambar:TsarigradIstanbul BulgariaTurkey Provinces locator.gif|thumb|280px|Lokasi Istanbul.]]
'''Istanbul''' ([[basa Turki]]: İstanbul) iku [[kutha]] sing paling gedhé ing [[Turki]]. Nganti taun [[1930]] kutha iki luwih umum dikenal déning wong ''barat'' kanthi jeneng Yunani-né yakuwi [[Konstantinopel]]; sawetara ana sing ngarani ''Stambul'', khususé ing [[abad ke-19]]. Luwih adoh sakdurungé, kutha iki uga naté dikenal minangka [[Bizantium]] utawa [[Byzantion]].
Kutha iki nduwé pedhunung 11 yuta jiwa.
1

besutan