Albert Camus: Béda antara owahan

124 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
nambah isi
(nambah isi)
(nambah isi)
'''Albert Camus''' (dipocapaké [al'bɛr ka'my]) ([[Mondovi]] (saiki [[Dréan]]), [[Aljazair]], [[7 November]] [[1913]]– [[Villeblin]], [[5 Januari]] [[1960]]) kuwi [[panulis]] filsafat / [[filsuf]] [[Prancis]] kalairan [[Aljazair]]. Dhèwèké kerep digolongaké minangka panulis [[eksistensialisme|eksistensialis]], nanging mbokmenawa luwih bener diarani minangka panulis [[absurdisme|absurdis]]. Camus kuwi wong katurunan [[Spanyol]].
 
Taun [[1957]] Camus dianugrahi [[Bebungah Nobel]] Sastra mawa yuswa 44 taun. Camus kuwi kekancan raket karo [[Jean-Paul Sartre]], sastrawan eksistensialis lan [[Simone de Beauvoir]],éwadéné Camus duwé aliran filsafat kang béda karo Sartre. Sanadyan akèh wong kang nyebut Albert Camus iku filsuf, dhèwèkè luwih seneng disebut minangka sastrawan utawa seniman. Camus tilar donya jroning sawijining kacilakan [[montor]] ing Villeblevin tanggal [[5 Januari]] [[1960]].
 
== Latar wuri ==
1.578

besutan