Albert Camus: Béda antara owahan

51 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
+perlu rujukan +refrensi setelah titik
(nambah isi)
(+perlu rujukan +refrensi setelah titik)
'''Albert Camus''' (dipocapaké [al'bɛr ka'my]) ([[Mondovi]] (saiki [[Dréan]]), [[Aljazair]], [[7 November]] [[1913]]– [[Villeblin]], [[5 Januari]] [[1960]]) kuwi [[panulis]] filsafat / [[filsuf]] [[Prancis]] kalairan [[Aljazair]]. Dhèwèké kerep digolongaké minangka panulis [[eksistensialisme|eksistensialis]], nanging mbokmenawa luwih bener diarani minangka panulis [[absurdisme|absurdis]]. Camus kuwi wong katurunan [[Spanyol]].
 
Taun [[1957]] Camus dianugrahi [[Bebungah Nobel]] Sastra mawa yuswa 44 taun.{{fact}} Camus kuwi kekancan raket karo [[Jean-Paul Sartre]], sastrawan eksistensialis lan [[Simone de Beauvoir]],éwadéné Camus duwé aliran filsafat kang béda karo Sartre.{{fact}} Sanadyan akèh wong kang nyebut Albert Camus iku filsuf, dhèwèkè luwih seneng disebut minangka sastrawan utawa seniman.{{fact}} Camus tilar donya jroning sawijining kacilakan [[montor]] ing Villeblevin tanggal [[5 Januari]] [[1960]].{{fact}}
 
== Latar wuri ==
Lucien Auguste Camus, bapakné d'Albert, iku lair ing taun 1885 ing Ouled-Fayet ing départemen Aljir lan dhèwèké iku katurunan kolonis kapisan Prancis ing Aljazair.{{fact}}
 
 
== Karya ==
Karya Albert Camus antara liya:{{fact}}
 
* ''Le mythe de Sisyphe'', [[1942]]
11

besutan