Pratélaning upacara adat Jawa: Béda antara owahan

131 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
Nambah maneka warni upacara tradhisi ing Jawi
(Nambah maneka warni upacara tradhisi ing Jawi)
*[[Ngupat|Ngapati]]
*[[Ngliman|Nglimani]]
*[[Ngenemi]] lan [[Mitoni]] utawa [[Tingkeban]]
*[[Mitoni]] utawa [[Tingkeban]]
*[[Ngwoloni]]
*[[Nyangani]]
*[[Brokohan]]
*[[Sepasaran]]
*[[Aqeqah|Akekah]]
*[[Puputan|Puput puser]] utawa [[Dhautan]]
*[[Selapanan]]
*[[Matangpuluhi]]
 
===Bocah===
*[[Tedhak siten]]
*[[TingalanGaulan]]
*[[Nyetauni]]
*[[Nyapih]]
 
===Lajang===
*[[KhitananTingalan]]
*[[TarapanKhitanan|Sunatan]]
*[[Pangur]]
*[[Tetesan]]
*Sukeran utawa [[Tarapan]]
*[[Pasah]] utawa [[Pangur]]
 
===Jaka & Prawan===
 
===Tilar/Seda===
*[[Surtanah]] utawa [[bedhah bumi]]
*[[Surtanah]]
*[[Nelung dina|Nelung Nelung dinadinadina]]
*[[Mitung dina]]
*[[Matang puluh|Matang puluh dina]]
*[[Nyatus]]
*[[Pendak pisan|Pendhak pisan]]
*[[Pendak pindho|Pendhak pindho]]
*[[Nyewu]]
*[[PangurNgekoli]]
 
==Sing ana hubungane karo alam==
==Sing ana hubungane karo agami utawi kapercayaan==
*[[Nyadran]]
*[[Khaul]]
*[[Sekaten]]
*[[Grebeg Sawal]]
Naraguna anonim