Kenya Vesta: Béda antara owahan

36 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
pangaruh basa Indonésia isih akèh
c (→‎Lihat pula: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|de}} using AWB (10903))
(pangaruh basa Indonésia isih akèh)
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[Gambar:Chief Vestal.jpg|thumb|Patung perawan vesta]]
'''PerawanKenya Vesta''' ([[BahasaBasa Latin|Latin]]: ''Virgo Vestalis'') yaiku [[pendetapandhita]] [[wedokwadon]] kanggo Dewi [[Vesta]] (dewi perapian) ing mangsa [[Romawi kuno]]. Tugas utamane yaiku jaga [[geni]] suci Vesta. Tugas iki minangka sawijining kinurmatan kanggo wong wedokwadon kang nglakoni. PerawanKenya Vesta yaiku siji-sijine posisi kang dicekel dening wong wedok sajroning sistem [[agama|keagamaan]] Romawi. Ditemokake kuil Vesta ing [[kutha]] [[Pompeii]] gawe PerawanKenya Vesta dadi subjek kang populer ing abad ka-18 lan 19.
 
== Cathetan sikil ==
{{reflist}}
 
== LihatDelengen uga pula ==
* [[Pontifex Maximus]]
* [[Rex Sacrorum]]