Peruté: Béda antara owahan

23 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
c
sithik
c (Bot: Migrating 69 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q5318 (translate me))
c (sithik)
{{inuseuntil|28 Februari 2013}}
[[Gambar:Router 1.jpg|thumb|250 px| Peruté]]
 
''Peruté'Piranti router''' utawi wonten ing [[basa Inggris]] kawéntar kanthi nama ''Router'' menika kalebet salah satunggaling piranti [[jaringan]] [[komputer]] ingkang ngirim paket data liwat jaringan utawi [[internèt]] kanggé ingkang dipuntuju, nglampahi proses ingkang kawéntar kanthi sebutan ''routing''.
 
Proses peruté menika kadadéan wonten ing lapisan 3 inggih menika lapisan jaringan kados [[Internet Protokol]] saking ''stack protokol'' pitung laping [[OSI]].