Kastil Hiroshima: Béda antara owahan

32 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
pangaruh basa Indonésia isih akèh
c (Bot: Migrating 14 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q41977 (translate me))
(pangaruh basa Indonésia isih akèh)
{{inuseuntil|28 Februari 2013}}
[[Gambar:HiroshimaCastle.jpg|right|thumb|250 px|Menara utama Istana Hiroshima lan parit dalam]]
 
'''{{nihongo|HiroshimaKastil CastleHiroshima|広島城|Hiroshima-jō}}''' utawi asring dipunsebut {{nihongo|astana ikan [[Koi]] |鯉城|rijō}} inggih menika nama sawijining [[Astana Jepang|astana]] ingkang mapan wonten ing kutha [[Hiroshima, Hiroshima|Hiroshima]], [[Prefektur Hiroshima]], [[Jepang]]. Astana Hiroshima menika kapisan dipunbangun nalika [[taun]] 1589 lan dados pusat kuasaning [[daimyo]] wilayah [[han]] [[Hiroshima]]. Bom atom ingkang dhawah wonten ing [[kutha]] [[Hiroshima]] nalika tanggal 6 [[Agustus]] 1945 ngrusak sedaya bangunan [[astana]]. Astana ingkang sakmenika wonten ingkang menika ''replika'' kabangun nalika [[taun]] 1958 lan ginanipun minangka [[muséum]] [[sejarah]] [[Hiroshima]] periode sakdèrèngipun [[Perang Dunia II]]. Menara utami ingkang warni [[ireng]] kados warna [[iwak koi]] utawi paring ing sakiwa tengenipun [[istana]] menika kathah [[iwak koi]]. Menika ingkang dados alesan bilih [[Hiroshima]] kawéntar minangka astana [[iwak koi]]. Tim [[bisbol]] kebanggaan ''Hiroshima Toyo Carp'' amargi ''carp'' wonten [[Basa Inggris]] menika ateges ''ulam koi'' <ref name="istana1">[http://blog.um.ac.id/julieinna/2011/12/06/sejarah-istana-hiroshima-jepang/], (id) Sejarah Istana Hiroshima Jepang (dipun-akses tanggal 24 Desember 2012).</ref>.
 
Astana Hiroshima wiwit dipunbangun nalika [[abad]] kaping 16 déning [[Klan Mori]]. Ananging bibar risak amargi [[bom atom]] ing kutha [[Hiroshima]] kasebut, astana menika banjur dipunbangun malih kanthi ngginakaken [[beton]] Ferro lan dumugi sakmenika tasih tetep dipertahanaken simbol sejarah kutha menika. Wonten ing astana menika boten namung mirsani kaéndahan bangunan gedung lan pemandanganipun, ananging ugi mirsani masa nalika astana dipunbangun, banjur risak awit saking bom atom [[sekutu]], lajeng dipunbangun malih <ref name="istana2">[http://jepang.panduanwisata.com/2012/05/27/napak-tilas-aspek-sejarah-istana-hiroshima/], (id) Istana Hiroshima (dipun-akses tanggal 24 Desember 2012).</ref>.