Titanic (film 1997): Béda antara owahan

9 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
pangaruh basa Indonésia isih akèh
c (The file Image:Titanic_1997.jpg has been removed, as it has been deleted by commons:User:EugeneZelenko: ''Screenshot of non-free content: Movie''. ''Translate me!'')
(pangaruh basa Indonésia isih akèh)
}}
 
'''Titanic''' yaikuiku salah sawijinesawijining [[film]] epik, romanromantis lan bencana ing [[Amerika Serikat]] kang digawe tahun [[1997]].<ref name="internet1"> {{id}}[http://www.wowkeren.com/film/titanic/ film titanic] (dipunundhuh tanggal 19 Desember 2012)</ref> Sekenarione digawe denig sutradarane dhewe yaiku [[James Cameron]].<ref name="internet1"/> [[Film]] iki nyeritakake babagan Jack lan Rose (diparagani dening [[Leonardo DiCaprio]] lan [[Kate Winslet]]) kang padha-padha tresnane nanging dheweke kaloron duweni status sosial kang beda ing dhuwur kapal [[RMS Titanic]] kang keleb tanggal [[15]] [[April]] [[1912]].<ref name="internet1"/>
 
Ide cerita Cameron rikala nggawe [[film]] iki entuk saka batang kapal [[RSM Titanic]], dheweke pengen nerusake pesen emosional saka kedadean kuwi lan mikir yen crita babagan katresnan kang diselang-seling karo bencana lan kepaten penting kanggo nyiptakake pesen kasebut.<ref name="internet2"> {{id}}[http://music.okezone.com/play/38311/host-dahsyat-bahas-film-titanic ngomongin film Titanic] (dipunundhuh tanggal 19 Desember 2012)</ref> [[Film]] iki digawe wiwit tahun [[1995]].<ref name="internet2"/> Rekontruksi kapal [[Titanic]] digawe ing Playas de Rosarito, Baja [[California]].<ref name="internet2"/> Model skala lan teknik Computer-Generated Imagery (CGI) uga dianggo kanggo nggambarake kelebe kapal kasebut.<ref name="internet2"/> [[Film]] iki didanai dening Paramount Pictures lan 20th Century Fox.<ref name="internet2"/> Rikala semono Titanic dadi [[film]] kang paling larang sing tahu digawe, anggarane kira-kira nganti $200 juta.<ref name="internet2"/>