Réaksi nuklir: Béda antara owahan

31 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
pangaruh basa Indonésia isih akèh
Tidak ada ringkasan suntingan
(pangaruh basa Indonésia isih akèh)
{{inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[Gambar:Nuclear reaction Li6-d.svg|thumb|right|200px|Reaksi fusi watara [[Lithium-6]] lan [[Deuterium]] kang ngasilaké 2 atom [[Helium-4]].]]
 
'''reaksiRéaksi nuklir''' ning ilmu [[fisika nuklir]] kuwi proses anané rong [[inti atom|nuklei]] utawa [[partikel subatomik|partikel nuklir]] sing tubrukan, kanggo ngasilaképroduk kang beda saka produk awal. Ning prinsipé reaksi bisa ditemoni saka partikel kang gunggungé luwih saka rong partikel kang tabrakan, Ananging kedadian iki jarang banget. Menawa partikel-partikel kasebut tubrukan lan misak tanpa ngrubah (kejaba mungkin ning [[level energi]]), proses iki disebut [[tunrukan]] dudu reaksi.
 
Ana rong macem reaksi nuklir, yakuwi reaksi [[fusi nuklir]] lan reaksi [[fisi nuklir]]. Reaksi fusi nuklir kuwi reaksi peleburan loro utawa luwih [[inti atom]] dadi atom anyar lan ngasilaké energi, uga dikenal reaksi kang resik.