Ènzim: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
talingisasi
c (→‎Delengen uga: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|bg}} (7) using AWB (10903))
c (talingisasi)
[[Gambar:Purine Nucleoside Phosphorylase.jpg|thumb|Modhèl komputer enzim nukleosida purin fosforilase]]
'''EnzimÈnzim''' iku siji utawa sapérangan gugus [[polipeptida]] ([[protein]]) kang duwé fungsi minangka [[katalis]] (senyawa kang nyepetaké prosès réaksi tanpa entèk ngréaksi) ing sawijining [[réaksi kimia]]. Carané kerja enzim yaiku nèmpèl ing sanjaban [[molekul]] dat-dat kang lagi réaksi lan kanthi mangkono nambah cepeting prosès réaksi. Panyepetan dumadi amargi enzim ngedhunaké [[energi pangaktifan]] kang banjur nggampangaké dumadiné réaksi. Sabagéyan gedhé enzim kerja kanthi cara khas, kang ateges saben jinis enzim mung bisa kerja ing samacem [[senyawa kimia|senyawa]] utawa [[réaksi kimia]]. Iki amarga bédaning [[struktur kimia]] saben enzim sing sifaté tetep. Minangka conto, enzim [[α-amilase]] mung bisa dipigunaaké ing prosès pangrombakan [[pathi]] dadi [[glukosa]].
 
Perkara sing gegandhèngan karo enzim disinaoni ing '''enzimologi'''. Ing donya pendhidhikan dhuwur, [[enzimologi]] ora disinaoni dhéwé minangka sajurusan dhéwé nanging sagunggungan program studi maringaké mata kuliah iki. [[Enzimologi]] utamané disinaoni ing [[kadhokteran]], [[èlmu pangan]], tèknologi pangolahan pangan, lan cawang-cawang èlmu [[tetanèn]].
[[Kategori:Biokimia]]
[[Kategori:Enzim| ]]
[[Kategori:MetabolismeMétabolisme]]