Paramasastra Jawa: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
Tenger: Besutan punsèl Besutan aplikasi punsèl
Tenger: Besutan punsèl Besutan aplikasi punsèl
Nalika cecaturan nganggo basa Jawa, ora mung kudu migatèkaké kaidah basa, nanging uga kudu nuhoni unggah-ungguhing basa, yakuwi kudu ngetrapaké tataran basa sing cocog marang wong sing diajak wicara. Marang sepadha-padha utawa kanca saumuran, bisa dianggo tataran basa [[Basa Jawa Ngoko|ngoko]]. Nanging marang wong sing luwih tuwa utawa kinurmatan, kudu nganggo tataran basa [[Basa Jawa Krama|krama]].
 
==DelengenPirsanana uga==
* [[Basa Jawa Ngoko]]
* [[Basa Jawa Madya]]
Naraguna anonim