Paramasastra Jawa: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
Iki wis langgam
Tenger: Besutan punsèl Besutan aplikasi punsèl
(Iki wis langgam)
Nalika cecaturan nganggo basa Jawa, ora mung kudu migatèkaké kaidah basa, nanging uga kudu nuhoni unggah-ungguhing basa, yakuwi kudu ngetrapaké tataran basa sing cocog marang wong sing diajak wicara. Marang sepadha-padha utawa kanca saumuran, bisa dianggo tataran basa [[Basa Jawa Ngoko|ngoko]]. Nanging marang wong sing luwih tuwa utawa kinurmatan, kudu nganggo tataran basa [[Basa Jawa Krama|krama]].
 
==Pirsanana uga==
* [[Basa Jawa Ngoko]]
* [[Basa Jawa Krama Madya]]
* [[Basa Jawa Krama Inggil]]
 
 
==Referensi==
==Réferènsi==
{{reflist}}
 
* '''''Belajar Praktis Bahasa Jawa''''', Dr. Purwadi, LÉRes PRESS, Solo, 2007, ISBN 979-98471-0-7
 
==PranalaDelengen jabauga==
* [[Basa Jawa Ngoko]]
* [[Basa Jawa Krama Madya]]
* [[Basa Jawa Krama Inggil]]
 
==Pranala njaba ==
 
[[kategori:Paramasastra| ]]