Kendhang: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
clean up using AWB
c (Bot: Migrating 9 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1553249 (translate me))
c (clean up using AWB)
[[Gambar:SambaSunda Quintett in Cologne (0253).jpg|thumb]]
[[Gambar:Traditional indonesian drums.jpg|thumb|Kendhang]]
'''Kendhang''' iku salah sijining piranti [[gamelan Jawa]] sing ditabuh nganggo kombinasi antara [[tlapakan]] karo [[driji]], dadi ora nganggo [[tabuh]]. Ing musik modhèrn, piranti iki digolongaké piranti [[perkusi]]. Kendhang disèlèhaké ing wadhah panyangga saka kayu sing wujudé mèmper huruf '''Y'''. [[Kendhang]] ing musik gamelan fungsiné kanggo mimpin lan ngarahaké musik. <ref name="internet1">{{en}}[http://www.joglosemar.co.id/gamelan.html joglosemar.co.id](dipunundhuh tanggal 30 Mei 2011)</ref> Kendhang nduwèni jinis lan ukuran kang werna-werna.<ref name="internet1"/> Ukurané [['''kendhang]]''' antarané 20 [[cm]] nganti [[45]] [[cm]].<ref name="internet1"/> Kendhang bentuké kaya drum lan dimainaké kanthi cara ditabuh.<ref name="internet1"/>
 
== Wujud ==
* '''Tong''': swara iki metu saka sisi utawa pinggir bagéyan kendhang sing cilik, ditabuh nganggo pucuk driji panunggul lan driji manis lan langsung diculaké.
* '''Tak''': swara iki metu saka bagéyan kendhang sing cilik, ditabuh nganggo kabeh driji lan sabagéyan tlapakan tangan lan ora diculaké utawa tetep nempèl, déné tlapakan tangan tengen nempèl ing bagéyan kendhang sing gedhé. Swara iki nduwé nadha paling dhuwur.
* '''Deng''': swara iki metu saka bagéyan kendhang sing gedhé, ditabuh nganggo kabèh driji onoana ing sisih pinggir kendhang. Sumber : Hari Kendhang Kabupaten Madiun.
 
== Notasi ==
62.943

besutan