Thiwul: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
gawé using AWB
c (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:Q13097938)
c (gawé using AWB)
| other =
}}
'''Thiwul''' yaiku panganan pokok kanthi bahan [[glepung]] [[gaplèk]] biasa kanggo ngganti [[sega]] [[beras]]<ref name="internet 1"> {{id}}[http://resepmasakanindonesia.info/tiwul/](diundhuh 10 Juni 2011)</ref>. Cara mangan biasané bisa karo [[uyah]], parutan [[klapa]] bisa uga [[gula]]. Ing lingkungan pedunung [[Wonogiri]], [[Kabupatèn Gunungkidul|Gunungkidul]] lan [[Pacitan]] lan asring nggunakaké thiwul kanggo [[panganan]] sadina-dina ing jaman biyen.
 
Thiwul kang asalé saka [[gaplèk]] kuwi nduwèni akèh banget kandhutan kaloriné, nanging isih luwih sithik tinimbang [[beras]]. Thiwul uga bisa ngganti anané beras nalika usum paceklik. Thiwul dipercaya bisa nyegah lara [[mag]], [[weteng]] keroncongan, lan sapanungalé. Thiwul uga digunakaké dadi panganan pokok jroning mangsa [[perang]] [[Indonésia]] nglawan penjajah [[Jepang]].
tata cara gawegawé tiwul yaiku sala pohung kang dioncéki banjur dipepe ngasi garing. ana ing desa-desa pohung mau diarani gaplek. banjur supaya dadi glepung padha ditutu kanthi cara tradisional. Yen tata cara ngolahé yaiku glepung mau diinteri nganggo tampah bajur didang.
 
 
==Rujukan==
 
{{Masakan Indonésia}}
{{panganan-stub}}
 
[[Kategori:Panganan]]
 
 
{{panganan-stub}}
63.076

besutan