Kenya Vesta: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
gawé using AWB
c (Meursault2004 mindhahaken kaca Perawan Vesta dhumateng Kenya Vesta: luwih nJawani)
c (gawé using AWB)
[[Gambar:Chief Vestal.jpg|thumb|Patung perawan vesta]]
'''Kenya Vesta''' ([[Basa Latin|Latin]]: ''Virgo Vestalis'') yaiku [[pandhita]] [[wadon]] kanggo Dewi [[Vesta]] (dewi perapian) ing mangsa [[Romawi kuno]]. Tugas utamane yaiku jaga [[geni]] suci Vesta. Tugas iki minangka sawijining kinurmatan kanggo wong wadon kang nglakoni. Kenya Vesta yaiku siji-sijine posisi kang dicekel dening wong wedok sajroning sistem [[agama|keagamaan]] Romawi. Ditemokake kuil Vesta ing [[kutha]] [[Pompeii]] gawegawé Kenya Vesta dadi subjek kang populer ing abad ka-18 lan 19.
 
== Cathetan sikil ==
* [[Augur]]
* [[Mitologi Romawi]]
 
{{sejarah-stub}}
 
[[Kategori:Gelar keagamaan]]
[[Kategori:Romawi Kuno]]
 
 
{{sejarah-stub}}
62.943

besutan