Uwuh: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
gawé using AWB
c (Meursault2004 mindhahaken kaca Larahan dhumateng Uwuh langkung pangalihan: luwih trep)
c (gawé using AWB)
 
== Cara ngolah larahan ==
* Larahan organik tumprape larahan sayuran, kayu lan gegodhongan, iso di budidayake digawedigawé rabuk [[kompos]] sing diarani uga pupuk organik. Carane larahan dirajang-rajang banjur diwadhahi èmbèr utawa talam banjur diingoni salah sawijiné jinis cacing sing gelis anggoné mangan cacahan utawa obat sing bisa dilebur marang larahan, saéngga bisa dadi [[kompos]]. Marang tanduran rabuk kompos iki luwih unggul dibandhingaké [[pupuk]] kimia, ramah karo lingkungan saubengé lan dodolané kompos iki luwih payu tinimbang kompos saka [[tléthong]] amarga njijiki
* Larahan anorganik tumprape botol plastik, tilas ban, rongsokan omplong, tong, gabus. Ora iso diolah manungsa kajaba karo mesin olah sing canggih, nanging ana carane ngolah yaiku digawedigawé utawa di manfaate kanggo dolan-dolanan anak-anak, prayata dolanan iku ora mung digawedigawé saka bahan sing anyar lan bisa mingunake barang bekas lan digathuk-gathukake saka gabus, plastik, seng kerdus lan liya-liyane.Dolanan sing kaya mengkono kalebu aslie olahan larahan anorganik.Thulada larahan anorganik sing diolah uga kaya dene tilase ban mobil dienggo pot tanduran lan bak sampah/adah larahan. Bakune sing diarani ngolah larahan anorganik sing kaya mengkono iku dijupuk mumpangaté kanthi cara langsung lan ora nganggo diolah ing mesin utawa nganggo bahan kimia.
 
* Larahan anorganik tumprape botol plastik, tilas ban, rongsokan omplong, tong, gabus. Ora iso diolah manungsa kajaba karo mesin olah sing canggih, nanging ana carane ngolah yaiku digawe utawa di manfaate kanggo dolan-dolanan anak-anak, prayata dolanan iku ora mung digawe saka bahan sing anyar lan bisa mingunake barang bekas lan digathuk-gathukake saka gabus, plastik, seng kerdus lan liya-liyane.Dolanan sing kaya mengkono kalebu aslie olahan larahan anorganik.Thulada larahan anorganik sing diolah uga kaya dene tilase ban mobil dienggo pot tanduran lan bak sampah/adah larahan. Bakune sing diarani ngolah larahan anorganik sing kaya mengkono iku dijupuk mumpangaté kanthi cara langsung lan ora nganggo diolah ing mesin utawa nganggo bahan kimia.
 
== Kagunan ngolah larahan ==
 
== Sumber ==
* [http://develop.consumerium.org/] Pirsani uga [http://develop.consumerium.org/wiki/index.php?title=Waste&action=history sejarah] saka [http://develop.consumerium.org/wiki/index.php/Waste artikel asalnya]. Artikel asli dibabar kanthi lisènsi [[GFDL]] v 1.2.
* [http://dataservice.eea.eu.int/atlas/viewdata/viewpub.asp?id=392 Sektor-sektor sing ngasilaké larahan ing negara-negara EEA 1992-1997], ''European Environmental Agency'', 2005/01/05 ing URI ybs.
 
63.840

besutan