Plendhungan: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
gawé using AWB
c (Bot: Migrating 21 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q9706 (translate me))
c (gawé using AWB)
[[Gambar:Hoquiam toy balloons.jpg|right|thumb|Pléndhungan]]
 
'''Pléndhungan''' jroning ([[basa Indonésia]] : Balon) yaiku wangun kantong [[fleksibel]] kang umumé ndhuweni isi [[gas]] kayata [[helium]], [[hidrogen]], [[nitrogen monoksida]] lan [[udara]], Wangun Pléndhungan ing jinisé ndhuweni mupangat kanggo [[elemen dekorasi]], minangka jinis liyané dimumpangatake tumuju ing babagan tartamtu.Pléndhungan kapisanan digawé saka bahan kang memper membran, uga asal-usulé saka [[kéwan]] (''animal bladder'').Pléndhungan ''modern'' digawedigawé saka bahan sajinis [[karet]], [[lateks]], [[chloroprene]] uga [[nilon]]. Pléndhungan modern ditemukake déning panjenengané [[Michael Faraday]] ing [[taun]] [[1800]]-an, minangka proses produksi Pléndhungan durung kadadean nganthi akhir taun 1930-an.
 
== Pranala jaba ==
{{Commons|Balloon}}
{{rintisan}}
 
[[Kategori:Pesta]]
 
63.848

besutan