Cuneiform: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: gawé using AWB
((a) rintisan)
 
c (→‎top: gawé using AWB)
[[Gambar:Cuneiform sumer dingir.svg|thumb|250px|Seratan paku (abasa Sumeria)kangge dewa An (ugi dados pananda kagem dewa DINGIR)..]]
'''Cuneiform''' yaiku wujud utawa ''karakter'' huruf paku kang mula-mula digawedigawé ing [[bangsa sumeria]] (Assiria) ing [[kidul]] [[Kali Eufrat]] lan tragis [[Irak]].Awiwit 3000 [[taun]] biyen lan tumuju pisanan bibit kawit anané tulisan kang ana lan ngembang ana ing sakubenge [[donya]].Cuneifrom uga ndhuweni biji kang ngelanjutake tata cara komunikasi/wicara kang sakdurunge migunakake [[gambar]] (Piktograf) kang arubah wujud dadi tulisan kanthi simbol [[abstrak]]
 
{{sajarah-stub}}
 
[[Kategori:Peradaban Mesopotamia]]
[[Kategori:Sajarah]]
 
 
{{sajarah-stub}}
63.076

besutan