Zahra Amir Ebrahimi: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
gawé using AWB
c (Bot: Migrating 6 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q464616 (translate me))
c (gawé using AWB)
'''Zahra Amir Ebrahimi''' (زهرا اميرابراهيمی) {{birth year and age|1981}} yakuwi sawijining fotografer profesional, aktris [[televisi]], direktor film cekak saka [[Iran]].<ref name="Zahra 1">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/bollywood/z/zahra_amir_ebrahimi/ berita Zahra Amir Ebrahimi] dipununduh tanggal 20 Agustus 2011</ref>
 
Dheweké sempet sinau teater ning [[Teheran]], lan miwiti kaurripan profesionalé kanthi cara anggaweanggawé film cekak.<ref name="Zahra 1"/> Filmé kang kaping pisanan digawedigawé nalika dheweké anan ning umur 18 taun. <ref name="Zahra 1"/> Awal kapopulerané diwiwiti ora suwe sawisé dheweké kerja ning [[televisi]] Iran.<ref name="Zahra 1"/> Dheweké kondhang amarga perané nalika dadi wanita enom kang shalikhah ning opera sabun "Narges".<ref name="Zahra 1"/> Karir Zahra ning bidang fotografi difokusaké ning topik lan isu-isu sosial.<ref name="Zahra 1"/>
 
== Skandal ==
Ning [[2006]], Ebrahimi dadi pusat perhatian amarga kajiret skandal sex, video kang isiné adegan saru kasebut bocor ning [[internet]], lan akiré nyebar kanthi wujud DVD.<ref name="Zahra 1"/>
Kasusé iki nuli dadi subyek panyelidikan resmi perintah kepala jaksa [[Teheran]], [[Saeed Mortazavi]].<ref name="Zahra 1"/> Ning wawancara karo koran The Guardian, Ebrahimi nyangkal menawa wanita ning film kasebut dudu dheweké, lan ngungkapaké menawa video kasebut video palsu kang digawedigawé kanggo ngerusak kariré.<ref name="Zahra 1"/>
 
Sawisé kena skandal kasebut, dheweké esih tetep manggon ning negarané.<ref name="Zahra 1"/> Aktris kondhang saka [[Iran]] kuwi bakal kena hukum penjara lan njalani hukuman cambuk ning ngarepé publik,<ref name="Zahra 2">{{id}}[http://www.kapanlagi.com/showbiz/asian-star/video-seks-zahra-amir-ebrahimi-bocor-ke-internet-ahrmnv3.html berita Zahra Amir Ebrahimi] dipununduh tanggal 20 Agustus 2011</ref> amarga pandakwa rekaman video saruné karo pepujaning atiné kasebar ning [[internet]] lan uga digawedigawé kanthi wujud DVD. <ref name="Zahra 2"/>
 
Skandal kuwi tentuné anggaweanggawé kaget para panggemaré saka aktris ayu kang nembe umur 25 taun kuwi.<ref name="Zahra 2"/> Apa maning, dheweké saka salah sijiné negara Islam kang kuwat ning donya, kang ngelarang kadadian seks sadhurungé nikah.<ref name="Zahra 2"/> Zahra, kuwi salah sijiné bintang kondhang ning [[televisi]] [[Iran]], dheweké wis diboikot dening jaringan lan para panggawepanggawé film ning Iran, sarta kariré terancam hancur.<ref name="Zahra 2"/> Jaksa penuntut Iran, [[Saeed Mortazavi]], uga wis njaluk anané penyelidikan khusus.<ref name="Zahra 2"/> Ning kasus kasebut, pepujaning atiné Zahra kang ora dingerteni jenengé kuwi saiki dadi tersangka pelaku panyebaran rekaman kasebut, lan lagi digoleki sawisé dukabaraké mlayu maring [[Dubai]].<ref name="Zahra 2"/> Lan menawa ketangkap bakal dibalikaké maring negara [[Iran]], dheweké terancam ukuman telung taun panjara lan denda gedhené US$10 ewu, amarga kadadean kang wis ngelanggar kasusilaan negara kasebut.<ref name="Zahra 2"/>
 
Ebrahimi uga nyangkal anané desas-desus menawa dheweké bunuh dhiri.<ref name="Zahra 1"/> Dheweké sempet ngetokaké pesen maring [[masarakat]] umum kang isiné negasaké menawa dheweké esih urip.<ref name="Zahra 1"/>
63.815

besutan