Bulgari: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
nagara using AWB
c (nagara using AWB)
}}
 
'''Bulgaria''' iku sawijining negaranagara ing [[Eropah]] Kidul-Wétan ing [[Balkan]]. Ibu kuthané yaiku [[Sofia]]. Negara iki ing sisih lor awatesan karo [[Rumania]], yakuwi sadawaning [[Kali Donau]]. Ing sisih kulon wewatesan karo [[Serbia]] lan [[Makedonia]], sisih kidul karo [[Yunani]] lan [[Turki]]. Banjur ing sisih wétan negaranagara iki nduwé pesisir karo [[Segara Ireng]]. Negara iki nduwé pedunung kira-kira 7,5 yuta jiwa lan ambané ana 110.910  km².
== Pamérangan administratif ==
Taun [[1987]], Bulgaria Kapérang dadi 9 provinsi. Wiwit taun [[1999]], Bulgaria kapérang dadi [[28]] [[oblast]] (''о́бласт''). Saben ''oblast'' dijenengké miturut ibu kuthané
[[Gambar:Bu-map.jpg|left|200px|Peta Bulgaria]]
 
* [[Daftar negaranagara]]
* [[Daftar negaranagara miturut bawana]]
* [[Daftar negaranagara miturut amba wilayah]]
* [[Anggota PBB]]
* [[ISO 3166-1]]
* {{en}} [http://www.bulgaria.com/index.html Bulgaria.com]
* {{en}} [http://www.kirildouhalov.net Kirildouhalov.net]
* {{en}} [[wikisource:en:Essential History of Bulgaria in Seven Pages|Sejarah Esensial Bulgaria di Tujuh Halaman]]
 
{{geo-stub}}
{{Uni Eropah}}
{{Eropah}}
 
[[Kategori:Bulgaria]]
 
 
{{geo-stub}}
63.840

besutan