Cilé: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
nagara using AWB
c (removed Category:Negara using HotCat)
c (nagara using AWB)
[[Gambar:Mapa administrativo de Chile.png|thumb]]
 
'''Chili''' (utawa '''Cili''', '''Cile''', '''Chile''') iku sawijining negaranagara ing bawana [[Amérika Kidul]]. Ibu kutha negaranagara iki yaiku [[Santiago]]. Negara iki nduwé pedunung kurang luwih 15 yuta jiwa lan jembaré ana 756.945 &nbsp;km<sup>2</sup>.
 
Chili iku negaranagara "kuru" ing sadawané pesisir kulon [[Amérika Latin]], nyigar mèh kabèh garis wates sisih wétan, sebagéyan saka [[Argentina]], wewatesan karo [[Bolivia]] ing lor utawa lor-wétan lan wewatesan karo [[Peru]] ing pojok lor utawa lor-kulon.
 
Miturut wiyar dharatané, Chili klebu kategori negara gedhé, urutan angka 38 ing donya. Gedhéné kurang luwih padha karo pulo [[Kalimantan]]. Chili duwé kandhutan bahan tambang sing akèh banget kayata [[tembaga]], [[yodium]], [[perak]], asam, cendhana, [[wesi]], [[lenga]], gas, [[emas]], [[kobalt]], [[seng]], [[mangan]], borax, [[merkuri]], [[welirang]], [[marmer]], watu akik, lan liya-liyané.
 
Miturut wiyar dharatané, Chili klebu kategori negaranagara gedhé, urutan angka 38 ing donya. Gedhéné kurang luwih padha karo pulo [[Kalimantan]]. Chili duwé kandhutan bahan tambang sing akèh banget kayata [[tembaga]], [[yodium]], [[perak]], asam, cendhana, [[wesi]], [[lenga]], gas, [[emas]], [[kobalt]], [[seng]], [[mangan]], borax, [[merkuri]], [[welirang]], [[marmer]], watu akik, lan liya-liyané.
 
== Pirsanana uga ==
* [[Dhaptar negaranagara-negaranagara ing donya]]
 
== Pranala njaba ==
63.227

besutan