Koréa: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
→‎top: mbenakaké éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 90 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q18097 (translate me))
c (→‎top: mbenakaké éjaan using AWB)
{{dablink|Iki artikel ngenani Korea sacara umum. Kanggo negaranagara Korea modhèrn pirsani [[Korea Lor]] lan [[Korea Kidul]].}}
 
'''Korea''' iku sawijining negaranagara sing biyèné manunggal sing ana ing [[Semenanjung Korea]] ing [[Asia Wétan]] (ing antarané [[Tiongkok]] lan [[Jepang]]). Negara iki kapisah dadi rong negaranagara — ''Républik Korea'' ([[Korea Kidul]]) lan ''Républik Rakyat Demokratik Korea'' ([[Korea Lor]]) sawisé [[Perang Donya II]] nalika taun [[1945]].
 
Korea Kidul banjur ngrembaka dadi negaranagara [[demokrasidhémokrasi|demokratis]] sauntara Korea Lor mawa haluan [[komunis]]. [[Gendéra Panunggalan]] Korea asring dipigunakaké kanggo mrepresentasikaké Korea nalika ajang olahraga internasional, nanging gendéra mau dudu arupa gendéra resmi kaloro negaranagara.
 
Amarga jaman dinasti-dinasti sajarah wis rampung, istilah Korea saiki didhèfinisikaké adhedhasar gabungan 2 entitas sing kabagi déning Garis ''Demarkasi Militer'' pararel 38, yaiku [[Korea Lor]] lan [[Korea Kidul]]. Semenanjung Korea ing sisih lor diwatesi déning [[RRT]] lan [[Rusia]] ing sisih lor-wétan, sarta [[Jepang]] ing sisih kidul-wétan sing dipisahaké karo [[selat Korea]].
62.958

besutan