Kanadhah: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
}}
[[Gambar:CanadaMap1.jpg|jmpl|ki|300px|Map Kanada.]]
'''Kanada''' iku sawijining negaranagara kang dunungé paling lor ing [[Amérika Lèr]]. Minangka negaranagara federasi saka 10 [[Provinsi ing Kanada|provinsi]] lan 3 [[Teritori ing Kanada|teritori]] kanthi sistem desentralisasi lan pamaréntahan awangun [[monarki konstitusional]]. Didegaké taun 1867 kanthi undhang-undhang [[Konfederasi Kanada|Konfederasi]].
Ibu kuthané yaiku [[Ottawa]]. Negara iki nduwé pedunung kurang luwih 30.007.094 (cacah jiwa 2001) lan jembaré ana 9.984.670  km². Kanada digolongaké minangka negaranagara maju lan ekonominéékonominé gumantung utamané marang kasil alam kang akèh banget.
== Pranala jaba ==
{{commons|Category:Canada}}
* {{en}} [http://www.canadiangeographic.ca/atlas/intro.aspx?lang=En Atlas Kanada on-line]
 
{{geo-stub}}
{{Amérika Lèr}}
{{NATO}}
 
[[Kategori:Kanada]]
 
 
{{geo-stub}}
63.499

besutan