Ékuador: Béda antara owahan

7 bèt wis ditambahake ,  6 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
|footnotes= 1. [[Sucre (valuta)|Sucre]] nganti taun [[2000]].
}}
'''Républik Ékuador''' iku sawijining [[negaranagara]] ing [[Amérika Kidul]] bagéyan lor-kulon, wewatesan karo [[Kolombia]] ing [[lor]], karo [[Peru]] ing wétan lan kidul, lan karo [[Samodra Pasifik]] ing kulon. Negara iki uga klebu [[Kapuloan Galapagos]] (Nusantara Colón) ing Pasifik, watara 965  km sisih [[kulon]] pulo utama. Ekuador ana ing [[khatulistiwa]] (''Ecuador'' iku [[basa Spanyol]] kanggo "khatulistiwa") lan duwé wilayah wiyaré 272.045 km&sup2nbsp;km².
 
[[Quito]] iku ibu kutha Ekuador. Républik Ekuador arupa salah siji saka telung negaranagara sing muncul saka tibané [[Gran Colombia]] taun [[1830]] (liyané yaiku [[Kolombia]] lan [[Venezuela]]).
 
== Pirsani uga ==
* [[Dhaftar negaranagara ing donya]]
 
== Pranala njaba ==
 
{{Amerika Kidul}}
{{geo-stub}}
 
[[Kategori:Ékuador| ]]
 
 
{{geo-stub}}
63.852

besutan