Iran: Béda antara owahan

34 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
|footnotes=
}}
'''Iran''' (utawa '''Persia''') ([[basa Persia]]: ایران) iku sawijining [[negaranagara]] [[Wétan Tengah]] sing papané ing [[Asia kidul-kulon]]. Senadyan ing njero negri negaranagara iki wis ditepungi minangka Iran wiwit jaman kuna, tekan taun [[1935]] Iran isih diarani '''[[Persia]]''' ing [[donya Kulon]]. Ing taun [[1959]], [[Mohammad Reza Shah Pahlavi]] ngetokaké wara-wara yèn kaloro istilah mau éntuk dipigunakaké. Jeneng Iran iku sawijining [[kognat]] tetembungan "Arya" sing ateges "Tanah Bangsa Arya".
 
Iran wewatesan karo [[Azerbaijan]] (500  km) lan [[Armenia]] (35  km) ing lor-kulon lan [[Laut Kaspia]] ing lor, [[Turkmenistan]] (1000  km) ing lor-wétan, [[Pakistan]] (909  km) lan [[Afganistan]] (936  km) ing wétan, [[Turki]] (500  km) lan [[Irak]] (1.458  km) ing kulan, lan perairan [[Teluk Persia]] lan [[Teluk Oman]] ing kidul.
 
Ing taun [[1979]], sawijining [[Révolusi Iran]] sing dipimpin [[Ayatollah Khomeini]] ngedegaké sawijining [[Républik Islam]] [[Teokrasi|teokratis]] saéngga jeneng jangkepé Iran saiki yaiku '''Républik Islam Iran''' (جمهوری اسلامی ایران).
* [http://www.iranica.com/newsite/articlenavigation/index.isc Encyclopædia Iranica]
* [http://www.wikiran.org/ WikIran Encyclopedia]
 
 
 
{{Timur Tengah}}
{{OKI}}
{{geo-stub}}
 
[[Kategori:Iran]]
 
 
{{geo-stub}}
62.866

besutan