Géorgia: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (new key for Category:Géorgia: "*" using HotCat)
c (mbenakaké éjaan using AWB)
{{Georgia infobox}}
 
'''Georgia''' (საქართველო '''''Sakartvelo''''' jroning [[basa Georgia]]; dikenal wiwit taun [[1990]] nganti [[1995]] minangka '''Republik Georgia''') iku sawijining negaranagara trans bawana ing sisih [[wétan]] [[Segara Ireng]] ing sisih kidul [[Kaukasus]] antara bawana [[Éropah]] lan bawana [[Asia]]. Tilas republik ing [[Uni Soviet]] iki wewatesan karo [[Rusia]] ing sisih [[lor]], [[Turki]] ing sisih [[kidul-kulon]], [[Armenia]] ing sisih [[kidul]] sarta [[Azerbaijan]] ing sisih [[wétan]]. Jembar wewengkon Georgia 69.700  km², lanthi pedunung 4,4 yuta jiwa (ora kalebu [[Abkhazia]] lan [[Ossetia Kidul]]), 84% saka gunggung pedunung arupa ètmis Georgia.
 
== Saarah ==
 
Wilayah modhèrn Georgia wis dipanggoni déning Homo erectus wiwit jaman Paleolitik. Proto-Georgia suku sepisanan muncul jroning sajarah sing ditulis ing abad 12 SM. [16] nemokaké Arkeologi lan referensi ing sumber-sumber kuna sing ngungkapaké unsur-unsur formasi pulitik lan negaranagara wiwitan ditandhani anané metalurgi canggih lan tèknik tukang emas ing abad kaping-7 SM
 
 
== Pamérangan administratif ==
[[Gambar of Georgia (1990-2004).svg|right|thumb|150px|Bendera lama Georgia]]
[[Gambar of arms of the Democratic Republic of Georgia.svg|right|thumb|100px|Lambang lawas Georgia]]
Gendéra lawas Georgia digunakaké wiwit [[1991]] nganti [[25 Januari]] [[2004]]. Lan dipigunakaké wiwit [[1918]] nganti [[1921]].
 
== Basa ==
63.076

besutan