Polen: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
|-
| Jembar
| 312,685  km²
|-
| Pedunung
| Domain Internet || .pl
|-
| Kodhe negaranagara || +48
|-
|}
'''Républik Polandia''' utawa '''Républik Polen''' ([[basa Polandia|Polandia]]: ''Polska'', ''Rzeczpospolita Polska'') iku salah siji [[negaranagara]] [[republik]] ing [[Eropah]] Wétan sing bebatesan karo [[Jerman]] ing sisih kulon, [[Cékia]] lan [[Slovakia]] ing sisih kidul, [[Rusia]] ([[Oblast Kaliningrad]]) lan [[Lituania]] ing sisih wétan uga [[Belarus]] sarta [[Ukraina]] ing sisih kidul-wétan.
 
== Sajarah ==
== Pamérangan administratif ==
Polandia miturut administratif dipérang dadi 16 [[provinsi]] ('ka-woiwod-an') utawa ''województwo'' ing [[basa Polandia]]. Saben provinsi dibagi manèh dadi pirang ''powiat'' (padha karo [[kabupaten]], terus saben ''[[powiat]]'' dibagi dadi sawetara ''[[gmina]]'' (kurang luwih ukarané antara [[kecamatan]] utawa [[kalurahan]])).
 
 
Provinsi Polandia (ing [[Basa Polski|basa Polandia]]):
 
=== Kutha-kutha ===
 
 
[[Gambar:Kraków - Sukiennice 01.jpg|thumb|right|200px|thumb|right||[[Kraków]]]]
 
== Géografi ==
Polandia iku negaranagara sing datar lan bagéyan saka lemah ngisor [[Eropah]] lor. Nanging ing sisih kidul ana pagunungan [[Beskida]] lan [[Karpatia]].
 
Kali sing paling dawa ing Polandia iku [[kali Wisla]] sing mili ngliwati kutha [[Warsawa]].
63.041

besutan