Bahrain: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
footnotes=
}}
'''Karajan Bahrain''' ([[Basa Arab|Arab]]: مملكة البحرين) iku sawijining [[negaranagara]] kapuloan ing [[Teluk Persia]] sing ora duwé wewatesan. [[Teluk Bahrain]] misahaké negaranagara iki karo [[Qatar]] lan [[Arab Saudi]]. Tanggané Bahrain, [[Arab Saudi]] ana ing sisih kulon lan nyambung karo Bahrain liwat [[Tambak Raja Fahd]] sing dibukak sacara resmi tanggal [[25 November]] [[1986]] lan [[Qatar]] ing sisih kidul nyabrang Teluk Persia. Wiyar wilayahé mèh padha karo wiyar wilayah [[Jakarta|DKI Jakarta]].
 
Saiki lagi direncanakaké panggawéyan Kreteg Pamitran Qatar-Bahrain sing ngubungaké Bahrain lan Qatar. Yèn kreteg iki rampung diwangun, mengko bakal dadi bangunan pangubung paling dawa ing donya.
 
== Pirsanana uga ==
* [[Daftar negaranagara]]
 
== Pranala njaba ==
* {{ar}}[http://www.bahrain.gov.bh Situs resmi]
* {{en}}[http://www.vob.org/english/english.htm Voice of Bahrain]
* {{en}}[http://www.newarabia.net ''Panduan Pariwisata Bahrain'']
 
{{Wétan Tengah}}
{{Asia}}
{{geo-stub}}
 
[[Kategori:Bahrain| ]]
 
 
{{geo-stub}}
63.045

besutan