UNDP: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
(Removing "Logo_UNDP.gif", it has been deleted from Commons by INeverCry because: Per c:Commons:Deletion requests/File:Logo UNDP.gif.)
c (mbenakaké éjaan using AWB)
 
Nduwèni kantor pusat ing [[New York City]] la uga minangka organisasi paling gedhé jroning Perserikatan Bangsa-Bangsa.
Organisasi iki dibiayai déning donor. Donor-donor iki biasané mbiyantu nyediaké ahli lan penaséhat, pelatihan, lan perlengkapan pembangunan kanggo negaranagara berkembang, kanthi nambah bantuan kanggo negaranagara berkembang
 
== Sajarah ==
=== Donor (Bantuan) ===
 
Negara donor paling gedhé yakuwi [[Amérika Sarékat]], nyumbang $ 243 yuta, nuli [[Britania Raya]], kang nyumbang $ 233 yuta menyang UNDP. [[Jepang]], [[Walanda]], [[Norwegia]] lan [[Swedia]] nyumbang luwih saka $ 100 yuta. Sauntara, [[Uni Eropah]] nyumbang luwih saka $921 yuta ($ 226 yuta asal saka [[Komisi Eropah]] lan sisané asal saka negaranagara-negaranagara anggota Uni Eropah.
 
== Informasi Umum ==
=== Kaanggotaan ===
 
UNDP nduwé anggota luwih kurang 166 negaranagara ing donya, nyambut gawé bebarengan karo bantuan pamaréntah lan [[LSM]] lokal.
 
=== Fungsi ===
Fungsi umum UNDP, antara liya:
 
* Mujudaké demokrasidhémokrasi jroning sawijining negaranagara
* Penanggulangan kamiskinan
* Mbantu negaranagara kanggo bangkit saka ''keterpurukan''
* Perluasan Energi lan Kaseimbangan Lingkungan
* Penanggulangan [[HIV]]/[[AIDS]]
* [http://www.palgrave.com/products/Catalogue.aspx?is=0230500587 Palgrave Macmillan, official publisher of the Human Development Report 2006]
* [http://globalis.gvu.unu.edu/ Interactive maps]
 
 
{{PBB}}
[[Organisasi Internasional]]
 
{{Stub}}
[[Kategori:Perserikatan Bangsa-Bangsa]]
 
 
{{Stub}}
62.950

besutan