Aténa: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  6 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
|- style="background: #ffffff;"
| Alamat<br />balaikota: || Δημαρχιακό Μέγαρο
Αθηνάς 63, Πλατεία Κοτζιά, Τ.Κ. 10552<br /><br />Athens City Hall
 
Athens City Hall
Athinas 63, Kotzia Square, Post Code 10552
|- style="background: #ffffff;"
|}
 
'''Aténa''' ([[basa Yunani|Yunani]]: Αθήνα ''Athína'', IPA /a'θina/) iku [[ibu kutha]] negaranagara [[Yunani]]. Pedhunungé ana 750.000 nanging ing tlatah métropolitan ana 4,0 yuta jiwa.
Athena uga asring disebut minangka asalé peradaban ''barat'' amarga rupa-rupa prestasi budayané ing [[abad ka-4]] lan [[Abad ka-5|k-5]] lan ndadèkaké sugih bangunan, monumen, lan karya seni kuno. Salah sijiné kang paling kondhang yakuwi [[Acropolis]] sing dadi salah sawijining bukti seni Yunani klasik. Rupa-rupa warisan budaya iki direnovasi nalika ngadhepi [[Olimpiade Athena 2004]].
== Transportasi ==
* [[Benaki Museum]] ing [[Pireos Street]]
* Museum Cycladic Art ([[Stathatos Mansion]]) ing distrik [[Kolonaki]]
* '''[[Museum Acropolis Anyar]]''', bakal dibukak ing taun 2008 [http://www.culture.gr/2/21/215/21502/e21509c.html]
* [[Planetarium]]Aténa [http://www.eugenfound.edu.gr]
* Kampus tuwa [[University of Athens]], ing [[Panepistimiou Street]],
 
== Delengen uga ==
{{ibu kutha ing Eropah}}
 
{{geo-stub}}
{{Artikel Dhasar}}
 
[[Kategori:Atena|*]]
[[Kategori:Ibukutha negaranagara|Atena]]
 
 
{{geo-stub}}
63.857

besutan