Siprus: Béda antara owahan

10 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
footnotes = 1. "Ymnos pros tin Eleutherian" uga mnangka lagu kabangsan [[Yunani]].<br />
2. [[Republik Turki Siprus Utara]] (RTSU) nguasani wilayah lor lan nduwé presiddèn dhéwé. <br />
3. Ora diakoni déning [[Turki]], siji-sijiné negaranagara kang ngakoni RTSU.<br />
4. Area ambané 5.895 km&sup2; ing wilayah kidul lan 3.355 km&sup2; ing wilayah lor.<br />
5. Ora klebu ±230.000 jiwa ing tlatah lor.<br />
7. +90-392 (kode akses Turki) digunakaké ing wilayah lor.
}}
'''Republik Siprus''' yaiku [[negaranagara]] pulo ing [[Segara Tengah]] bagéyan wétan, udakara 113 &nbsp;km kidulé [[Turki]] lan 120 &nbsp;km kuloné [[Suriah]]. [[Ibu kutha]]é yakuwi [[Nikosia]]. Kutha wigati liyané antara liya [[Limassol]], [[Larnaca]], [[Paphos]], [[Famagusta]], lan [[Kyrenia]].
 
Wiwit taun [[1974]], ing bagéyan lor ana [[Siprus Lor|Republik Turki Siprus Lor]], kang mung diakoni déning [[Turki]].
== Sajarah ==
=== Sawisé 1945 ===
Siprus, nalika isih dadi jajahan Britania Raya, arep diwènèhaké marang [[Yunani]]. Nanging minoritas [[Turki]] nulak. Sidané kompromi disarujuki lan taun [[1959]] didegaké negaranagara Siprus mardika. Ananging negaranagara Yunani lan Turki kaloroné durung puas lan pungkasané taun [[1974]] sawijining kelompok kang kepéngin persatuan karo [[Yunani]] nganakaké [[kudéta]] kang diwales nganggo invasi Turki. Miwiti kadadéyan kuwi Turki mbanjur nguwasani wilayah lor.
 
=== Anggota [[Uni Eropah]] ===
 
== Uga pirsani ==
* [[Daftar negaranagara]]
* [[Republik Turki Siprus Utara]]
 
* {{en}} [http://www.cips.com.cy information and news about both parts of Cyprus]
* {{en}} [http://www.cypruslinks.com Cyprus Guide]
 
 
[[Gambar:Cy-map.png|left|450px|Peta Siprus]]
{{geo-stub}}
 
{{unieropah}}
 
[[Kategori:Siprus| ]]
 
 
{{geo-stub}}
63.224

besutan