Tokyo: Béda antara owahan

15 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|es}} (2) using AWB (10903))
c (mbenakaké éjaan using AWB)
|+ style="font-size: large; margin: inherit;"|'''Pemerintah Metropolitan Tokyo<br />'''東京都; ''Tōkyō-to'''''
|-
|colspan="2" style="text-align:center; border-bottom:3px solid gray;"|[[Gambar:PrefSymbol-Tokyo.png|300px|Lambang Pemerintah Metropolitan Tokyo|]]
|-
|'''Ibu kota [[distrik khusus]]'''||[[Shinjuku]]
'''Tokyo''' (東京; ''Tōkyō'', [[harafiah]]: ibukitha wétan) punika [[ibukitha]] [[Jepang]] sekaligus tlatah ingkang paling padhet ing Jepang, sarta dhaerah [[metropolitan]] paling ageng ing donya dipun tingal saking cacah pedunungipun (33.750.000 ing kitha lan tlatah sakubengipun).
 
Watawis 12 yuta pedunung manggèn ing Tokyo lan atusan èwon sanèsipun wongsal-wangsul saben dinten saking tlatah sakubengipun kanggé nyambut damel utawi dagang ing Tokyo. Tokyo punika pusat politik, ekonomiékonomi, budhaya lan akademis ing Jepang sarta panggénan istana [[kaisar Jepang]] lan kursi pamaréntahan nagari, sekaligus minangka pusat bisnis lan finansial utami tlatah [[Asia Wétan]].
 
Tokyo anggadhahi sakedhik gedhung pencakar langit tinimbang kitha sanès ingkang saukuran, amargi wontenipun tatacara konstruksi [[gempa bumi]]. Wangunan di Tokyo kathahipun arupi apartemen tingkat andhap (6 ngantos 10 lantai) lan griya kaluwarga ingkang alit. Tokyo ugi minangka lokasi [[Transportasi di Tokyo|sistem transportasi massal ingkang paling kompleks sadonya]], lan misuwur déning jam-jam sibukipun ingkang padhet.
 
== Geografi ==
Prefektur Tokyo dipun pérang dados Dharatan dan kepulowan. Bagéan Dharatan dumunung wonten ing sisih kidul-kilèn [[Teluk Tokyo]], watawis 90 &nbsp;km saking wétan ka kilèn, lan 25 &nbsp;km lèr ka kidul. Tokyo wewatesan kaliyan [[Prefektur Chiba]] ing sisih wétan, [[Prefektur Yamanashi]] ing kilèn, [[Prefektur Kanagawa]] ing kidul, lan [[Prefektur Saitama]] ing sisih lèr. Kepuloanipun arupi [[Kepulauan Izu]] lan [[Kepulauan Ogasawara]], manjang watawis 1.000 &nbsp;km ka [[Samudra Pasifik]].
 
=== Distrik kota/daerah pemilihan ===
[[Gambar:Yasukuni_Jinja_7_032.jpg|thumb|210px|[[Kuil Yasukuni]], peristirahatan pungkasan korban perang Jepang.]]
 
Tokyo punika markasipun perusahaan sektor ekonomiékonomi nasional lan dunia.
 
== Demografi ==
 
{{Jepang}}
 
{{geo-stub}}
 
[[Kategori:Artikel Dhasar]]
[[Kategori:Kutha ing Jepang]]
[[Kategori:Prefektur Jepang]]
[[Kategori:Ibukutha negaranagara]]
 
 
{{geo-stub}}
62.958

besutan