Basa Polen: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (→‎Pranala njaba: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|ro}} using AWB (10903))
c (mbenakaké éjaan using AWB)
|-
| style="vertical-align:top;border-bottom:1px solid #ccc;" | Dipituturaké ing:
| style="border-bottom:1px solid #ccc;" | [[Poland]] (38,5 yuta); Uga ing [[Australia]], [[Kanada]], [[Britania Raya]], [[Amérika Sarékat]], [[Prancis]], [[Jerman]], [[Belarus]], [[Lituania]], [[Ukraina]], [[Argentina]], [[Brazil]], [[IsraelIsraèl]], lan liya-liyané.
|-
| style="vertical-align:top;border-bottom:1px solid #ccc;" | Penutur:
|}
|}
'''Basa Polandia''' utawa '''Basa Polski''' (''język polski'', ''polszczyzna'') iku [[basa resmi]] [[Polandia]]. Basa iki paling akèh dipituturaké ing Polandia lan basa Slavia Kulon sing paling akèh dipituturaké. Saliyané iku basa iki basa Slavia sing paling gedhé nomer loro sawisé [[basa Rusia]]. Basa iki salah sijiné basa sing paling angèl disinaoni amarga tatabasané njlimet banget.
 
Basa Polandia cacahé penutur ana 38,5 yuta jiwa. Saliyané ing Polandia dhéwé para panutur uga bisa ditemokaké ing kiwa-tengening negaranagara Polandia.
 
== Distribusi géografis ==
Kurang luwih 97% pedunung Polandia nyatakaké basa Polski minangka basa ibuné. Saliyané ing Polandia, para penutur basa iki uga ditemokaké ing negaranagara-negaranagara saindhengé kayata Lituania, Belarus, Ukraina lan uga Jerman.
 
 
== Dialèk basa Polski ==
Basa Polski ndarbèni telung dialèk utama:
 
* Dialèk Polski Gedhé sing dipituturaké ing sisih kulon
 
{{Basa resmi Uni Eropah}}
{{basa-stub}}
<!-- interwiki -->
 
[[Kategori:Basa Slavia]]
[[Kategori:Basa ing Polandia|Polski]]
 
 
{{basa-stub}}
 
<!-- interwiki -->
62.958

besutan