Pyongyang: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 115 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q18808 (translate me))
c (mbenakaké éjaan using AWB)
| pushpin_mapsize =
<!-- Location ------------------>
| subdivision_type = [[Daftar negaranagara di dunia|Negara]]
| subdivision_name = {{Flag|North Korea}}
| subdivision_type1 = [[Region di Korea|Region]]
 
[[Gambar:NK-pyongyang3.png|thumb|200px|Peta Korea Utara menunjukkan lokasi Pyongyang]]
'''P'yŏngyang''' iku [[ibu kutha]] [[Koréa Lor]] sing dumunung ing lor-kulon negaranagara iku, cedhak karo [[Kali Taedong]].
 
Ing taun 1993, gunggung pedunung Pyongyang ana 2.741.260 jiwa. Kutha iki sacara administratif sajajar karo pamaréntahan provinsi.
 
== Sajarah ==
Miturut legendha, Pyongyang dibangun ing taun 2333 Sadurungé Masehi. Kutha iki minangka kutha utama Dinasti Go-Joseon. [[Goguryeo]] mindhahaké ibukuthané mréné ing taun 427. [[Krajan Tang]] lan [[Silla]] nganakaké pasekuton lan ngalahaké Goguryeo ing taun [[668]].
 
Taun 676, Pyongyang dikuwasani déning Silla.
 
{{Ibu kutha ing Asia}}
{{negara-geo-stub|Koréa Lor}}
 
[[Kategori:Kutha ing Koréa Lor]]
[[Kategori:Pyongyang| {{PAGENAME}}]]
 
 
{{negaranagara-geo-stub|Koréa Lor}}
63.618

besutan