Soekarno: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
mbenakaké éjaan using AWB
c (mbenakaké éjaan using AWB)
| accessyear = 2011
| quote =
}}</ref> inggih menika présidhèn kapisan [[Indonesia|Republik Indonésia]] ingkang mengku jabatan periode [[1945]]–[[1966]].<ref name="kasenda"> {{cite book|author=Kasenda, Peter|title=Sukarno Muda: Biografi Pemikiran 1926-1933|publisher= Komunitas Bambu, Jakarta|year=2010|id=ISBN 979-3731-77}} Kaca 11, 81.</ref> Panjenenganipun kagungan peran wigatos kanggé mardikakaken bangsa Indonésia saking panjajahan [[Walanda]].<ref name="asvi"> {{cite book|author=Adam, Asvi Warman|title=Membongkar Manipulasi Sejarah|publisher= Kompas Media Nusantara|year=2009|id=ISBN 979-709-404-1}} Kaca 26-32.</ref> Présidhèn Sukarno menika ingkang kagungan gagasan ngenani [[Pancasila]] amargi panjenenganipun ingkang sepisanan nyetusaken konsèp ngenani dasar negaranagara [[Indonésia]] menika lan panjenenganipun piyambak ingkang maringi nama [[Pancasila]].<ref name="asvi"/> Panjenenganipun menika [[Proklamasi kamardikan Indonésia|Proklamator Kamardikan]] Indonésia (sesarengan kaliyan Mohammad Hatta) ingkang dumados tanggal [[17 Agustus]] [[1945]].
 
Présidhèn Sukarno kagungan paraban '''Bung Karno'''. Bung Karno dipungantos déning [[Soeharto]].
{{reflist}}
 
{{stub}}
 
{{DEFAULTSORT:Soekarno}}
{{Pahlawan Indonesia}}
 
{{DEFAULTSORT:Soekarno}}
[[Kategori:Présidhèn Indonésia]]
[[Kategori:Artikel mawi basa krama]]
 
 
{{stub}}
63.045

besutan